Najlepsie Recepty



najlepsierecepty@centrum.sk

Červená polievka z tekvice Hokaido

SUROVINY NA 4 PORCIE:

  • 1 ks tekvica hokkaido
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks mrkva

 

 

 

 

 

 

  •  
  •  
    Červená polievka z tekvice Hokaido
  • 2.
    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu, tekvicu, cviklu, a chvíľu dusíme. Zalejeme horúcou vodou, aby zelenina bola zakrytá, osolíme. Pridáme nadrobno nastúhaný chren a môžeme ochutiť citronovou šťavou (ja som nie). Pridáme trocha umeoctu (Slaný nálev zo sliviek Umeboshi. Používa sa namiesto klasického octu. Vhodný do polievok, šalátov, zeleninových jedál. Neutralizuje kyslosť a odstraňuje črevné problémy). Dusíme, kým nie je zelenina mäkká.Potom polievku rozmixujeme ponorným mixerom. Podávame s pažitkou, alebo petržlenovou vňaťou a posypanú slnečnicovými semiačkami. Na vrch môžeme nastrúhať chren. Dobrú chuť.
     
    Červená polievka z tekvice Hokaido
  •  
  • 1 ks cvikla
  • podľa chuti olej olivový extra virgin, soľmorská, chren, pažitka pripadne petržlenová vňať, umeocot,
  • podľa chuti slnečnicové semiačka na vrch