Červená polievka z tekvice Hokaido
SUROVINY NA 4 PORCIE:
- 1 ks tekvica hokkaido
- 1 ks cibuľa
- 2 ks mrkva
-
-
-
2.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu, tekvicu, cviklu, a chvíľu dusíme. Zalejeme horúcou vodou, aby zelenina bola zakrytá, osolíme. Pridáme nadrobno nastúhaný chren a môžeme ochutiť citronovou šťavou (ja som nie). Pridáme trocha umeoctu (Slaný nálev zo sliviek Umeboshi. Používa sa namiesto klasického octu. Vhodný do polievok, šalátov, zeleninových jedál. Neutralizuje kyslosť a odstraňuje črevné problémy). Dusíme, kým nie je zelenina mäkká.Potom polievku rozmixujeme ponorným mixerom. Podávame s pažitkou, alebo petržlenovou vňaťou a posypanú slnečnicovými semiačkami. Na vrch môžeme nastrúhať chren. Dobrú chuť.
-
- 1 ks cvikla
- podľa chuti olej olivový extra virgin, soľmorská, chren, pažitka pripadne petržlenová vňať, umeocot,
- podľa chuti slnečnicové semiačka na vrch