Fajnová bryndzová polievka so slaninou
SUROVINY NA 4 PORCIE:
- 125 g čerstvá bryndza
- 2 ks zemiaky
- 300 ml mlieko
- 1 PL masť
- 1 ks cibuľa
- 1 ČL mletá červená sladká paprika
- 1 ks vajce
-
1.Najskôr si pripravíme mrveničku z vajíčka, trošku soli a múky. Pripravíme zmiešaním tuhšie cesto a buď nastruhame alebo namrvime medzi prstami.
-
2.Do hrnca dáme masť, cibuľu a na kocky nakrajanu slaninu. Ja pridavam a vyvarim vždy pre lepšiu chuť aj kožu zo slaniny, ktorú na záver vyberieme. Orestujeme, pridáme mletu červenú papriku, drvenu rascu, zalejeme vyvarom,
-
3.Pridáme zemiaky, osolíme a varíme 10 minút.
-
4.Pridáme mrvenicku a varíme ďalších 10 minút.
-
5.Medzitým si v mlieku rozdrobime a rozhabarkujeme bryndzu, ktorú na záver vmiešame do polievky. Na zaver pridáme nasekanu pažítku.
- 100 g polohrubá múka
- 1 liter vývar
- 100 g na kocky nakrájanej slaniny
- trochu nasekaná pažítka
- podľa chuti soľ
- podľa chuti drvená rasca