Fazuľová mungo polievka
SUROVINY NA 4 PORCIE:
- 3/4 šálok mungo fazuľa
- 1 konzerva biela fazuľa v paradajkovom náleve
- 1 ks cibuľa
- 1 ks mrkva
- 4 ks struky cesnaku
- 2 ks zemiaky
- 1 ks cvikla väčšia
- 1 kocka zeleninový bujón
- maslo alebo olej
- tymian čerstvý
- bobkový list
- soľ
-
1.Mungo namočíme na 2-3 hodiny do studenej vody.
-
2.Očistíme zeleninu a pokrájame na kocky. V hrnci roztopíme maslo, opečieme cibuľu, cesnak, mrkvu. pridáme namočenú a precedenú mungo fazuľu, pokrájanú repu aj bobkový list. Zalejeme vývarom a varíme kým nebude fazuľa mäkká – 25 min.
-
3.Pred dovarením otvoríme konzervu bielej fazule a pridáme ju do polievky.
-
4.Chvíľu povaríme.
-
5.V mažiari podrvíme čierne korenie, soľ a tymiánové lístky.
-
6.Touto zmesou ochutíme polievku. Podávame s čiernym chlebom.